Een Travellerspoint blog

Over 'The death highway', the river kwai and more!

Toen de Skype gesprekken weer begonnen met; 'wat hebben we lang niets van je gehoord' & 'de familie is ook erg benieuwd naar al je verhalen' leek het me wel weer eens tijd voor een blogupdate. Dus bij deze =)!
Na Pai ben ik langs de grens met Myanmar naar beneden gezakt. Erg mooi stuk met redelijk wat bergen, dit vond Alexander minder leuk want hij kreeg steeds meer problemen met betrgopwaarts gaan. Onderweg een Engelse jongen op een sloot er tegen gekomen die mij gelukkig het een en ander uit kon leggen over wat ik het beste kon vervangen. Basically the whole gearbox, dan praat je over 200£, great! Het probleem wordt alleen niet door iedere mechanic zo opgemerkt. Na 3keer de olie te hebben ververst en 2 keer een ander onderdeel te hebben vervangen, toch een mechanic zo ver gekregen om eens de gearbox open te halen. En ja hoor, de koppelingsschijven bleken versleten te zijn, en hoeveel het zou kosten? Minder dan €30, I love Asia! Het was maar goed dat ik eindelijk nieuwe schijven had want de dag erop had ik een leuke tocht voor de boeg; the death highway, 1090! Voor iedereen die nog eens naar Thailand gaat, huur een skooter in Mae Sot en volg de borden naar Umphang! Dit was zeker het beste stuk van mijn trip, geweldig stuk weg! Ik zou eigenlijk een dag ik Umphang blijven maar wilde veel te graag nog eens dat stuk weg berijden, dus de volgende dag meteen weer terug. Toen ik na iets van 30 km stopte om mijn muziek op te zetten merkte ik dat er iets lekte, mijn brandstof tank! Meteen maar een auto van de weg gewuifd voor hulp. 2 militairen, geweldig. Zij maakten het gat alleen maar groter dus belandden we uiteindelijk allebei in de truck. In Mae Sot mijn tank meteen laten maken. In het geusthouse kwam ik Marly weer tegen, die zit hier voor haar scriptie en kon mij dus wat meer vertellen over de situatie hier. Tijdens de oorlog in Birma 30 jaar geleden zijn veel mensen door de jungle naar Thailand gevlucht. De Thaise regering heeft nu alleen besloten om de vluchtelingenkampen te sluiten. De dag erna zijn Marly en ik heerlijk naar het zwembad gegaan en daarna met nog een aantal naar een sauna op een tempelcomplex, een hele ervaring! Na Mae Sot op naar Kanchanaburi voor The bridge over the river Kwai! Heel toeristisch dus besloot om naar sanklaburi te gaan, een dorpje aan een meer tegen de grens met Myanmar. Heerlijk gezwommen in het meer en besloten dat ik hier wel een vakantiehuisje wil. Vervolgens terug naar Kanchanaburi en door naar het zuiden op weg naar Maleisië, ook druk bezig geweest om mijn motor te verkopen. Wat heel toevallig vandaag (2 dagen voor mijn visum verloopt) is gelukt. Meteen een bus ticket naar Pinang gekocht. Het gaat nu erg snel, nog 3 weken en 2 dagen en dan ben ik alweer thuis, en eerlijk gezet vind ik het niet zo erg om naar huis te gaan. Ik heb prachtige dingen gezien, meer dingen gedaan dan ik durfde hopen en geweldige mensen ontmoet maar 6 maanden is lang zat. Ik hou jullie op de hoogte en anders zijn jullie van harte uitgenodigd om de 20ste gezellig langs te komen op Joost zijn verjaardag dan kan ik alles in geuren en kleuren vertellen.
Xx. En laatste groetjes uit Thailand

Geplaatst door Rostyy 5:10

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Lieve Roos,
Wat fijn dat je weer schrijft al is het dan voor het laatst!Als je ooit oma wordt begrijp je me. Wat beleef je veel, Nederland zal heerlijk saai zijn voor je. We kijken er naar uit je live te zien. Geniet nog van de laatste weken. Je mist je motor vast al maar nu ontmoet je wellicht meer backpackers. Heel veel liefs, opa en oma
wat

door oma en oma

Lieve Roos,
Wat leuk om alles wat je van het weekend vertelde nog eens na te lezen. Klinkt goed hoor die 3 weken en 2 dagen. En natuurlijk gefeliciteerd met het verkopen van Alexander. Ook zal het jou vast verdriet hebben gedaan. Ben benieuwd hoe je het in Maleisië hebt? Het is vast even wennen om weer in de bus te zitten? Tot snel lieverd. xxx mama

door ankeeltjo

Jeetje Roos, wat gaat de tijd snel ( voor ons dan)Alweer bijna een half jaar, ongelooflijk. Nog een paar hele fijne weken daar en een goeie terugreis gewenst. Er zal bij menig 1 wel een zuchtje komen als je op Schiphol staat.....

liefs Gert en Eel

door Elian en Gert

Hoi Roos , afgelopen weekend bij opa en oma geweest , we zijn zaterdagavond by surprise bij Gert en Elian geweest , die waren 40 jaar getrouwd en Gert was jarig geweest, was heel gezellig .
Zaterdagochtend kwamen Anke en Eltjo nog bij opa en oma langs , dus foto' s van jou en Anke bekeken plus lieve toelichting , hartstikke leuk , kind wat ben ik trots op jou !!!!
Wat een ervaring doe jij op . In een woord geweldig , ik wens je nog een hele leuke tijd toe ,al afscheid nemend van de mooie landen waar je geweest bent.
Verder een mooie terugreis en een behouden vaart .
Liefs Tjitske en theo

door Tjitskeroos

Lieve Roos,
het aftellen is nu echt begonnen! Op deze reis zul je altijd op terug kunnen kijken als iets heel bijzonders! Een hele ervaring rijker, straks wacht weer het "echte" leven.
We vonden het erg leuk om jouw verhalen en belevenissen te volgen. We zien je vast wel een keer bij oma Trijn.
Dikke knuffels van ons!
Koen, Martin en Marieka

door Koen en M en M

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint