Een Travellerspoint blog

Cambodia!


Bekijk Zuid-Oost Aziƫ op Rostyy's reiskaart.

Lieve allemaal,
Allereerst heel erg bedankt voor alle felicitaties. Het eerste wat ik op mijn verjaardag las waren alle felicitaties via mail, facebook en zelfs hier op mijn blog. Echt super leuk! Maar; first things first!

De grens & Kampot
Voor het eerst zonder papa en mama, maar gelukkig niet moederziel alleen. Samen met Jaimie eerst met de bus naar Ha Tien, daar de laatste Dongs uit gegeven aan eten voor onderweg, fruit, fruit enn.., ohja fruit! In de bus naar de grensovergang spraken we een Duits stel dat hun visum al hadden geregeld ($27), wij dachten dat doen we gewoon zelf bij de grens, dus we waren allemaal benieuwd wie er het meeste kwijt zou zijn. De grens ging als volgt; uitchecken uit Vietnam (stempeltje nr 1), visum aanvraag bij Cambodja (info invullen nr 1), inchecken in Cambodja (info invullen nr 2 & stempeltje nr 2), vervolgens moesten we nog onze temperatuur laten opmeten om aan te tonen dat we niet ziek waren (info invullen nr 3). Toen zaten we eindelijk in de bus en binnen 2 uur waren we Vietnam uit en reden we Cambodja in. Onderweg alleen maar genoten van de natuur, die is hier echt prachtig! Na een stop in Kep reden we eindelijk door naar Kampot, en na onze onderhandelkunsten weer te hebben laten zien hadden we een dubbelroom voor $5, niet slecht! ons guesthouse had een prachtige tuin met heerlijke hangmatten dus daar hebben we lekker gelezen en nog wat geskyped. De dag erop hebben we fietsen gehuurd en hebben we nog meer genoten van de prachtige natuur, we belandden uiteindelijk in een dorpje en werden meteen overspoelt met kinderen, die zijn echt overal hetzelfde! De volgende dag hebben we een skooter gehuurd en zijn we naar Bokor Hill Station gegaan. We worden steeds minder fan van de LP (Lonely Planet), prijzen schieten nl omhoog nadat overnachtingen in de LP gezet zijn. En de afstand naar Bokor Hill Station klopte ook weer niets van. Wij dachten het met 2 Liter gasoline wel te halen, maar het bleek toch wat verder dan gedacht. Zo kwam het dat wij boven op de berg zonder benzine stonden en er geen benzine te krijgen was op de berg. Lekker handig! Het koste ons ongeveer een half uur en $4 voor 2 liter =(. Onderweg naar beneden merkten we het temperatuursverschil pas echt goed, het werd steeds warmer naarmate we lager kwamen.

B-Day!
Na alle felicitaties gelezen te hebben, werd ik toegezongen door Jaimie. Een beter begin is er niet. En nog cadeautjes ook, van Jaimie een traditionele cambodjaanse sjaal gekregen! Echt heel erg lief! Daarna ontbeten met Pancakes (ik) & couscous-salade (Jaimie) en heerlijke fruitshakes! Vervolgens weer een skooter gehuurd, dit keer gecheckt of ook alle metertjes het deden wat de dag ervoor niet het geval was! En op naar Kep, met zijn beroemde Krap-markt, beide geen ervaring op het gebied van krap dus we lieten ons verrassen. Toen we over de markt liepen namen we ons voor om eerst naar het strand te gaan, onszelf uit te hongeren en ons vervolgens vol te vreten met alle verse vis die hier verkocht werd! zo gezegt zo gedaan, dus na wat heerlijke uurtjes op het strand hebben we genoten van de heerlijke vis en inktvis. vervolgens zijn we een restaurantje in gegaan om ook de beroemde krap te keuren, in 1 woord; verukkelijk! Afgesloten met een gefrituurde banaan en nog 2 inktvisjes gehaald voor in het guesthouse en toen terug gereden naar Kampot. terug bij het guesthouse heb ik mijn eerste skooterrijles gehad, het was maar goed dat er niemand rondliep anders... Als afsluiter hebben we 3 stukken taart gehad in een bakkerijtje. Wat een vreetzakken zijn wij toch! Maar ik heb nog nooit zo'n geslaagde verjaardag gehad! Volgend jaar weer ?!

Sihanoukville
De dag na mijn verjaardag zijn we naar Sihanoukville gegaan, vooral voor het strand! En dat hebben we geweten, we hebben de afgelopen dagen heerlijk genoten van de zee, de zon en het strand. Gisteren werden we uitgenodigd door Jade, de eigenaar van de bar 'Blame Canada' voor een nachtelijke zwemtocht tussen lichtgevende plancton. Hoewel het eigenlijk te helder weer was, bewolking was beter geweest, was het echt een geweldige ervaring! Als je met je armen en voeten bewoog zag je allemaal glinsteringen in het water. En toen we in de schaduw van een stilliggende vissersboot gingen zwemmen, zag je dat je benen helemaal gloeiden onder water. Echt heel erg vet! Ik heb het plan om na Batambang terug te gaan naar Sihanoukville, hopelijk is het dan bewolkter =)!

Vandaag zijn we aangekomen in Phnom Penh, we zijn blij dat we hier weer lekker op straat kunnen eten. Morgen gaan we oa kijken of we mijn tablet kunnen laten maken, vandaar de weinige updates! Die dag erop gaan we naar de Killingfields en de gavangenis, wordt een heftig dagje! Daarna trekken we door naar Siem Reap voor Angkor Wat, het symbool van Cambodja.
Ik hoop mijn volgende update weer vanaf mijn tablet te kunnen verzenden maar ik heb er een hard hoofd in. We'll see!

Heel veel 19jarige groetjes vanuit Cambodja!

En natuurlijk felicitaties voor Mama =)

Geplaatst door Rostyy 4:17

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Lieve Roos, wat weer mooie verhalen! Blij te lezen dat je een super verjaardag hebt gehad; altijd anders in het buitenland. Veel sterkte tijdens het bezoek aan de killing fields, heb gehoord dat het behoorlijk heftig is.
Op naar nieuwe belevenissen! Veel plezier!
Knuffels van ons uit Drachten & van oma Trijn

door Koen en M en M

heey roos
hoe gaat het daar
bij ons gaat het heel goed
groetjes angele

door ankeeltjo

Lieve Roos,
Wat hoor ik van Anne,ga je het verkeer nog gevaarlijker maken in Cambodja? Zou het wel even willen zien hoe je op je scootertje scheurt.
Hoe was Angkor Wat? Vast heel indrukwekkend?
Xxx mama

door ankeeltjo

Hoi Roos,
Dankzij Simon kan ik je nu ook een berichtje sturen. Ik vind je een kei, dat je dat allemaal doet. Ik moet nog even teruggaan naar oktober misschien om uit te vinden wie Jaimie is.
Hou je haaks. Groeten van Ria

door RiavandenBerg

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint